MONTANA SPI 
 
spi_speaker 
MONTANA SPI er utviklet og produsert i USA med komponenter og materialer av beste kvalitet.  MONTANA SPI er kapabel til å gjenskape musikk med en forbløffende realisme, dynamikk, hurtighet og nyanseringsgrad. Til tross for et interiørvennlig design og lite påtrengende fysiske mål, er dette definitivt en ekte high-performance lydformidler.

HighEnd sitt kostnadseffektive distribusjonskonsept gjør at MONTANA SPI byr musikkelskere på overraskende mye større og mer naturtro musikkopplevelser enn den ekstremt konkurransedyktige prisen skulle tilsi. Alle som har musikk som lidenskap og søker en meget seriøs lydformidler, anbefales sterkt å ta seg tid til en demonstrasjon av MONTANA SPI. 

Høyttalerkabinettet er selve fundamentet i en hver dynamisk høyttalerkonstruksjon. PBN Audio inngår aldri noe kompromiss når det gjelder byggekvaliteten på sine egenproduserte kabinetter, vel vitende om at besparelser på denne kritiske delen av en høyttalerkonstruksjon uunngåelig ville ha medført lydmessig forringelse. Eksepsjonelt høy motstandsdyktighet mot uønskede vibrasjoner og resonanser forhindrer at kabinettet influerer negativt på lydgjengivelsen. I motsetning til svært mange andre høyttalerprodusenter, produserer PBN Audio sine kabinetter i egne produksjonslokaler. På den måten sikres at de ekstremt strenge toleransekravene til produsenten ivaretas 100 %. MONTANA SPI er bygget opp som et sekskantet kabinett med spesielt tykke kabinettvegger, og med en omfattende intern avstivning. Diskant- og mellomtoneelementene er isolert fysisk fra hverandre og fra resten av kabinettet i egne indre kabinetter. Dette for å unngå lydmessig degraderende interaksjon mellom topp- og midtseksjonene og påvirkning fra basselementene. Denne teknikken skaper optimale arbeidsbetingelser for det enkelte element. Ingen kabinettdeler har samme resonansfrekvens. En slik kompromissløs tilnærming til bygging av høyttalerkabinetter er både arbeidskrevende og kostnadskrevende, men sikrer optimal presisjon og ytelse.

Høyttalerelementene er produsert og teknisk modifisert av SEAS etter spesifikasjoner fra PBN Audio. MONTANA SPI er utstyrt med 2 stk. 8" SEAS Custom basselementer som er fremstilt spesielt og kun for denne høyttalermodellen og for MONTANA SPC2, som er en senterhøyttaler for hjemmekinoinstallasjoner bygget over samme lest som SPI. Det kritiske mellomtonespekteret reproduseres av 2 stk. 4" SEAS Custom elementer i et unikt glassfiberbasert komposittmateriale. Ikke noe er spart ved valget av elementer til MONTANA SPI. Resultatet er slående dynamikk og en betagende klarhet og artikulasjon i mellomtoneregisteret, slik som levende fremført musikk høres ut. Diskanten har en diameter på 1". Elementet er valgt ut for sin eksepsjonelt høye oppløsning og brede spredningsmønster, sin høye effektivitet og fremragende transientkapasitet. De høyeste frekvensene vil alltid gi en troverdig opplevelse av rom, luft og harmonisk balanse, på en måte som er påtakelig lik hvordan levende musikk faktisk oppleves.

Delefilteret er sammensatt kun av høykvalitetskomponenter. Konstruksjonen har en perfekt glidende overgang mellom de ulike frekvensseksjonene med 24 dB per oktav lydreduksjon ved delefrekvensene. Samtlige høyttalerelementer opererer derfor svært helhetlig sammen, med en helt umerkelig og glatt overlapping i delefrekvensområdene.

MONTANA SPI er, som de øvrige MONTANA Loudspeakers, en uvanlig presis, effektiv, hurtig og responsiv høyttaler. Den egner seg derfor perfekt ikke bare for de som foretrekker den distinkt presise og svært naturlige lydreproduksjonen som kjennetegner markedets beste transistorforsterkere, men også for de som har en preferanse for den ofte behagelig forførende lyden fra rørforsterkere av høy kvalitet. Med det samme du hører MONTANA SPI vil du forstå hvilken vekt som er lagt på kvalitet ved konstruksjon av denne høyttaleren. Presisjon, detaljrikdom og musikalsk troverdighet er det som først og fremst kjennetegner MONTANA SPI. En enestående kombinasjon av ingeniørkunst, materialvalg og møysommelighet ligger bak konstruksjonen av MONTANA SPI. Alt som overhodet kan gjøres er gjort for å bygge en høyttaler som gir mer enn publikum forventer til prisen og som gjengir musikk på en urørt måte. 

Specifications
1 - 1" tweeter 1 - 4" midrange 2 - 7" woofers Dimensions: 41" x 13" x 14" Frequency Range: 30 Hz to 30 kHz +/- 1.5 db Efficiency: 89 dB/2.83V@1M Crossover points: 300 Hz and 3500 Hz Crossover roll of: 24dB/Octave Acoustical Nominal Impedance: 5 Ohms Finish: Custom Order: A variety of real wood veneers or High-Gloss Multi-Layer Laquer