MONTANA EPS2

eps2pair Montana EPS2 er en ekte high-performance høyttaler produsert for hånd i USA med de aller beste tilgjengelige materialer. Kabinettmaterialer, elementer, delefilterkomponenter, kabling og dempematerialer er valgt utelukkende på grunn av sine lydmessige meritter og konstruksjonsmessige kvaliteter. Dette er et state-of-the-art produkt som opererer lineært over hele det hørbare frekvensområdet. MONTANA EPS2 har i Fidelity nr. 01/2008 blitt klassifisert som "Anbefalt produkt 2003 - 2008" blant det store antallet high-end høyttalere på markedet som dette anerkjente audiomagasinet har testet gjennom en årrekke. Utmerkelsen har MONTANA EPS2 fått fordi den stikker seg ut fra mengden når det gjelder ytelse i den aktuelle prisklassen.

Først gjennom en aktiv demonstrasjon koplet sammen med elektronikk i verdensklasse vil du oppleve hva den nye, kompromissløse MONTANA EPS2 faktisk er god for. MONTANA EPS2 har kun spesialtilpassede elementer fra norske SEAS. Alle elementene er teknisk modifisert etter spesifikasjoner fra PBN Audio for å passe akkurat til konstruksjonen MONTANA EPS2. Slik matching av elementene er selvsagt langt mer kostbart enn å bare kjøpe inn standardelementer, men bare optimalt tilpassede høykvalitetskomponenter er godt nok for MONTANA EPS2. Bare state-of-the-art komponenter anvendes for å sikre maksimal nøytralitet, oppløsning og raffinement, men likevel med de ufravikelige krav til naturlig dynamikk som kjennetegner enhver høyttalerkonstruksjon fra MONTANA.

To stk. 9" SEAS basselementer med et optimalt forhold mellom stivhet og demping, sammen med et meget kraftig magnetsystem, sørger for en ekstremt kontant og utstrakt transientgjengivelse. EPS2 presterer minimal forvrengning og komprimering selv ved høye nivåer.  Mellomtoneområdet håndteres av 2 stk. 4" elementer fra SEAS, konstruert etter egne spesifikasjoner fra PBN Audio. MONTANA EPS2 reproduserer mellomtoneregisteret med bemerkelsesverdige høye transienter og lave forvrengningsverdier. Elementene har en lang slaglengde som sikrer klarhet, balanse og detaljering på en fremragende måte. Stemmer og instrumenter formidles med en klarhet, presisjon og dynamisk realisme som gir deg følelsen av at du kan strekke deg ut og berøre musikerne i rommet. Diskanten har ekstremt høy effektivitet og fremragende transientkapasitet. SEAS-fabrikken i Moss bearbeidet flere prototyper til dette diskantelementet før PBN Audio endelig ble fornøyd. Elementet er spesielt tilpasset til resten av konstruksjonen. Minimering av luftstøy og kompresjon tillater en raskere og mer detaljert diskantgjengivelse. EPS2 sin ytelse kan best betegnes som svært musikalsk realistisk, også i transientene. Presisjon, detaljrikdom og musikalsk troverdighet er det eneste du vil høre fra EPS2 takket være en unik kombinasjon av ingeniørkunst, materialvalg og møysommelighet som ligger bak konstruksjonen av dette diskantelementet.


Delefilteret ruller av med 24 dB per oktav for å sikre perfekte overganger i delefrekvensene. Den absolutte optimalisering av kabinettet, baffelen og volumforholdene, sammen med nøyaktig plassering av elementene, så vel horisontalt som vertikalt, sikrer at svært enkle kretsløp kan benyttes i delefilteret. Meget få komponenter i signalveien muliggjør en renere og mer ekte lyd fra elementene. Ettersom delefilteret ruller av med 24 dB per oktav oppnås en svært homogen overgang mellom bass, mellomtone og diskant. Resultatet er at alle de fem elementene arbeider svært helhetlig, med en helt umerkbar overlapping i delefrekvensområdene.


Kabinettet til EPS2 er som på alle MONTANA høyttalere utformet med effektivt resonansdempende materialer som et asymmetrisk heksagon, en konstruksjonsmetode som innebærer en rekke fordeler. Ingen parallelle flater finnes inne i kabinettet, hvilket eliminerer stående bølger. Ingen plater inne i kabinettet har samme resonansfrekvens, hvilket effektivt eliminerer forsterkede resonansvibrasjoner fra kabinettet. For ytterligere å eliminere uønskede fortyrrende vibrasjoner, er kabinettet utstyrt med flere kraftige interne avstivinger. Alt dette setter EPS2 i stand til å produsere en ren, mer detaljert lyd fri for kabinettfarginger som lettere, mindre påkostede kabinettdesign er beheftet med. Høy vekt er en klar indikasjon på høy byggekvalitet. Et par EPS2 veier nærmere 140 kilo. Bi-wiring er sterkt anbefalt for å få maksimalt ut av denne high-end-høyttaleren. To sett høyttalerkabler av høy kvalitet fra forsterkeren vil bidra til optimal ytelse fra EPS2.


Spesifikasjoner: 

Dimensjoner: H 53" / B 15" / D 15"
Vekt u/emballasje: 68 kg/stk. (136 kg/par)
Frekvensområde: 20-22000 Hz
Følsomhet: 92 dB
Effekthåndtering: 300 W kontinuerlig
Delefrekvenser: 225 / 3500 Hz
Bass: 2 stk. 9" SEAS / Montana
Mellomtone: 2 stk. 4" SEAS / Montana
Diskant: 1 stk. 1" SEAS / Montana
Finish: Etter kundens eget valg, (utsøkte / eksotiske tresorter eller piano lakk)


  (Finishes Charts)